Vlaming krijgt maximaal 30 jaar voor gruwelijke moord

De rechtbank van Alicante heeft besloten dat de 21-jarige Vlaming die vorige week terechtstond voor de verkrachting van en gruwelijke moord op een 73-jarige vrouw in Pinoso voor maximaal dertig jaar achter de tralies verdwijnt.  

De Vlaming bekende schuld tegenover de rechter en accepteerde de straf die werd geëist door de openbaar aanklager. Deze had een celstraf van 38 jaar geëist, maar de rechter bepaalde dat, howel de man tot 38 jaar cel werd veroordeeld, hij maximaal dertig jaar zal vastzitten. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen van 218.700 euro aan de zoon van het slachtoffer.

De man werd beschuldigd van verkrachting, moord en diefstal. Hij onderhield een vriendschap met het slachtoffer en bracht haar en haar echtgenoot regelmatig een bezoek in hun woning. De man was op 9 november 2007 langsgegaan bij het stel, nadat hij hen van tevoren telefonisch op de hoogte had gebracht van zijn bezoek die dag. Eenmaal aangekomen zou hij de vrouw hebben duidelijk gemaakt dat hij van plan was om de nacht in hun woning door te brengen. De echtgenoot, die omwille van gezondheidsredenen zijn bed niet kon verlaten, zag hoe de vrouw zich met de man naar de werkkamer begaf.

Daar zou de verdachte een keukenmes tevoorschijn hebben gehaald en dwong hij de vrouw vermoedelijk mee te gaan naar een ander vertrek in de woning. De openbaar aanklager stelt dat hij haar op dat moment messteken op verschillende plekken in het lichaam toebracht. De vrouw viel als gevolg van de aanval op het bed in het vertrek waar zij zich bevonden en vervolgens werd zij verkracht. Volgens de openbaar aanklager kwam zij om het leven als gevolg van de messteken. De man beroofde de echtgenoot na zijn daad van vijfhonderd euro en ging ervandoor.

De provinciale rechtbank veroordeelde de Valming tot 21 jaar gevangenisstraf voor moord, veertien jaar voor verkrachting en drie jaar voor de diefstal. Op de dag van de rechtzaak verzekerde de dader de rechter ervan spijt te hebben van zijn daad en hij gaf aan alle consequenties te willen dragen. De forensische medewerkers zeggen dat zij geen enkele aanwijzing hebben dat de man aan een psyschische stoornis lijdt, die zijn daad zou kunnen verklaren. De man heeft al twee jaar in de gevangenis doorgebracht.

Lees ook:Vlaming staat terecht in Spanje voor gruwelijke moord
Lees ook:Nieuwsflits: bevalling in hogesnelheidstrein
Lees ook:Rechter discrimineert in lesbische adoptiezaak
Lees ook:Verdachten moord op Nederlander in Spanje opgepakt
Lees ook:Man voor rechter vanwege doorgeprikte condoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.