Verdachten moord op Nederlander in Spanje opgepakt

Een rechter van de rechtbank in Dénia heeft drie verdachten over laten brengen naar de gevangenis op verdenking van betrokkenheid bij moord op de Nederlander die afgelopen zomer dood in zijn woning in de stad werd aangetroffen.

De man werd eind juli dood vastgebonden aan zijn bed gevonden. Hij was door verstikking om het leven gebracht, zo wees de autopsie uit. De drie verdachten maakten vermoedelijk deel uit van een inbrekersbende die vorige week in Dénia werd opgerold. Twee van hen zijn van Poolse afkomst en zij worden verdacht van moord, terwijl de derde, een Belg, verdacht wordt van betrokkenheid. Hij zou mogelijk informatie over het slachtoffer hebben vertrekt aan de rest van de bendeleden en betrokken zijn geweest bij de woninginbraak, die eindigde in de moord van de bewoner. Een vierde verdachte is voorwaardelijk vrijgelaten. Hij zou van de moord op de hoogte zijn geweest.

De politie vermoedt dat de inbrekersbende bestond uit tien personen, die allen zijn aangehouden. De bende wordt verantwoordelijk gehouden voor elf inbraken in Dénia, Benissa en Oliva, waarvan drie in woningen, één in een winkel en zes in auto’s. Daarnaast hebben zij vermoedelijk twee voertuigen gestolen. Naast de drie verdachten die in verband met de moord op laste van de rechter zijn overgebracht naar de gevangenis, zit momenteel nog een vierde verdachte vast in verband met de inbraken.

Bij huiszoekingen heeft de politie beslag gelegd op 1.500 euro aan losgeld, twee laptops, gestolen televisietoestellen en Duitse kentekenplaten. Onder de verdachten is ook een Nederlander. De overige verdachten komen uit Rusland, Polen, België, Litouwen en de Oekraïne. Zij zijn tussen de 24 en 47 jaar oud.

Het onderzoek naar de bende begon toen de politie zag dat het aantal inbraken in de stad in korte tijd snel toenam. Tegelijkertijd werd een aantal bendeleden in de gaten gehouden door de landelijke politie, die ze op het spoor kwam bij onderzoek naar andere misdaden, waaronder de moord op de Nederlandse resident in Dénia.

Lees ook:Bus met explosieven van de weg gehaald
Lees ook:Vlaming krijgt maximaal 30 jaar voor gruwelijke moord
Lees ook:Spaanse politie verhoort verdachte gruwelmoord op twee Nederlandse echtparen
Lees ook:Vlaming staat terecht in Spanje voor gruwelijke moord
Lees ook:Nieuwe verdachte 11M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.