Vlaming staat terecht in Spanje voor gruwelijke moord

De openbaar aanklager in Alicante heeft 36 jaar celstraf geëist tegen een 21-jarige man van Vlaamse afkomst die ervan verdacht wordt een 73-vrouw verkracht en vermoord te hebben in haar woning in Pinoso.

De echtgenoot van de vrouw bevond zich in bed in de slaapkamer van de woning op het moment dat het voorval plaatsvond. De vermoedelijke dader wordt er tevens van verdacht de echtgenoot na de daad beroofd te hebben.

De rechtzaak tegen de verdachte is gisteren begonnen. De man is van buitenlandse afkomst en hij onderhield een vriendschap met het echtpaar. Hij bracht hen regelmatig een bezoek in hun woning. De openbaar aanklager beschuldigt de verdachte ervan op 9 november 2007 te zijn langsgegaan bij het stel, nadat hij hen van tevoren telefonisch op de hoogte had gebracht van zijn bezoek die dag. Eenmaal aangekomen zou hij de vrouw hebben duidelijk gemaakt dat hij van plan was om de nacht in hun woning door te brengen. De echtgenoot, die omwille van gezondheidsredenen zijn bed niet kon verlaten, zag hoe de vrouw zich met de man naar de werkkamer begaf.

Eenmaal aangekomen zou de verdachte een keukenmes tevoorschijn hebben gehaald en dwong hij de vrouw vermoedelijk mee te gaan naar een ander vertrek in de woning. De openbaar aanklager stelt dat hij haar op dat moment messteken op verschillende plekken in het lichaam toebracht. De vrouw viel als gevolg van de aanval op het bed in het vertrek waar zij zich bevonden en vervolgens werd zij verkracht. Volgens de openbaar aanklager kwam zij om het leven als gevolg van de messteken.

Daarna zou de man zich naar de slaapkamer van de echtgenoot hebben begeven, waar hij van hem al het geld eiste dat hij in huis had. De dader ging ervandoor met vijfhonderd euro, twee mobiele telefoons en twee creditkaarten.

De openbaar aanklager eist negentien jaar celstraf voor moord, veertien jaar celstraf voor verkrachting en drie jaar voor diefstal. Daarnaast wordt een schadevergoeding geëist van 35.000 euro voor de zoon van het slachtoffer.

Lees ook:Vlaming krijgt maximaal 30 jaar voor gruwelijke moord
Lees ook:Man voor rechter vanwege doorgeprikte condoom
Lees ook:Nieuwsflits: bevalling in hogesnelheidstrein
Lees ook:Cel geëist tegen vakantievilla-oplichter
Lees ook:Spaanse justitie wil uitlevering ‘dodenvluchtpiloot’ Julio P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.