Populariteit Zapatero daalt door bezuinigingsmaatregelen

ZapateroDe populariteit van premier José Luis Rodríguez Zapatero is flink gedaald nadat hij vorige week bezuinigingsmaatregelen bekend maakte, die Spanje economisch herstel moeten brengen.

Afgelopen zondag publiceerde dagblad El País de resultaten van een opiniepieling waaruit blijkt dat de socialistische PSOE op dit moment 9,1 procentpunt achterligt op de conservatieve PP. Dat percentage is twee keer zo groot als het verschil van voor de bekendmaking. 

De socialistische Spaanse regeringsleider, José Luis Rodriguez Zapatero, heeft vorige week aangekondigd de lonen van de Spaanse ambtenaren vanaf juni 2010 met gemiddeld vijf procent te verlagen en om ze te bevriezen in 2011.

Vanaf 2011 wordt ook de geboortepremie van 2.500 euro geschrapt, één van de pijlers van zijn socialistische beleid om het geboortecijfer aan te zwengelen. De zogenoemde ‘cheque-bebé’ zal per 31 december 2010 verdwijnen. verwacht wordt dat veel zwangere vrouwen er alles aan zullen doen om nog voor die datum te bevallen om zo het geld te mogen ontvangen.

Daarnaast wil de regering aanpassingen doorvoeren binnen de farmaceutische industrie, waardoor de kosten binnen de perken worden gehouden.

Lees ook:Spaanse vakbonden bereiden algemene staking voor
Lees ook:Zapatero laat zich niet gebruiken door Ryanair
Lees ook:Op naar de volgende verkiezingen?
Lees ook:Vertrouwen in Spaanse regering neemt af
Lees ook:Iberia staakt ook in december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.