Moleculaire kookschool

Ferran AdriaSpanje krijgt een speciale opleiding voor moleculair koken. De eerste steen voor deze wetenschappelijke opleiding voor chefs is deze week gelegd. Het instituut wordt uitgerust met een groot onderzoekslaboratorium om smaaktesten uit te voeren. Spanje is de bakermat van het moleculaire koken. Hier groeide ‘schuim’ uit tot een culinaire kunst met als grondlegger de topkok Ferran Adria van restaurant El Bulli. De opleiding komt in San Sebastian, in stad die bekend staat om zijn culinaire mogelijkheden. Liefhebbers moeten nog wel even wachten, naar verwachting gaat de eerste studie in september 2011 van start. Voluit gaat de studie University for Gastronomical Sciency heten, gecompleteerd met het Center for Gastronomical Research and Innovation. (Bron: missethoreca.nl)

Lees ook:Stap op de Gastrobus in La Rioja
Lees ook:HEMA opent eerste winkel in Madrid
Lees ook:Laatste aflevering Lost 23 mei op Spaanse TV
Lees ook:Dénia wil culinaire erkenning Unesco
Lees ook:Spanje vakantieplanner 2008: gastronomisch genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.