Dénia wil culinaire erkenning Unesco

De hoofdstad van Marina Alta wil een plekje tussen de internationale steden die het predikaat ‘Stad van de Gastronomie’ mogen voeren. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken steunt Dénia daarin.

De Unesco riep vijf andere steden eerder uit tot Stad van de Gastronomie. Dat zijn Popayán in Colombia, Chengdu in China, Östersund in Zweden, Jeonju in Zuid-Korea en Zahlé in Libanon. Dénia wil graag aan deze lijst worden toegevoegd.

In december 2011 besloot de gemeente van de stad de kandidatuur voor de benoeming in te dienen, hierbij gesteund door topkok Quique Dacosta, die een restaurant runt in Dénia. Toen kwam het er niet van om dit door te zetten, omdat de Unesco geen nieuwe kandidaten toeliet. Op dit moment is dat wel weer het geval en wil de stad zich opnieuw presenteren. De voorwaarden waar steden die in aanmerking willen komen voor de benoeming, moeten voldoen, zijn echter veranderd en de eisen zijn strenger geworden.

Zo moet in kaart worden gebracht hoe het gastronomische verleden van de stad eruitziet, waar Dénia zich op dit moment in zijn gastronomische ontwikkeling bevindt en op welke manier de stad de culinaire toekomst beziet, met oog voor innovatie en opleiding.

Lees ook:Logroño verkozen tot Gastronomische Hoofdstad van Spanje
Lees ook:San Sebastián Culturele Hoofdstad 2016
Lees ook:Unesco zegt ‘nee’ tegen Córdoba
Lees ook:Tapasweekend in Ávila
Lees ook:Gastronomische week in San Sebastián

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.