Spanjaarden gelukkiger dan andere Europeanen

Spaanse vlagOndanks de crisis zijn Spanjaarden gelukkiger dan andere Europeanen. Ongeveer zestig procent geeft aan gelukkig te zijn, terwijl het Europese gemiddelde op 54 procent ligt.

Dat blijkt uit een onderzoek van Coca-Cola. De resultaten wijzen uit dat Spanjaarden, samen met de Italianen, waarvan ook zestig procent aangeeft gelukkig te zijn, de gelukkigste volken zijn in Europa. Voor het onderzoek werden in Spanje tweeduizend mensen ondervraagd over hun geluksgevoel. Van de ondervraagde Spanjaarden gaf zestien procent aan dat de crisis dat geluk op negatieve manier heeft beïnvloed, terwijl dat in Europa gemiddeld voor 22 procent van de bevolking geldt. Bovendien moet worden opgemerkt dat de crisis en werkloosheid Spanje bijzonder hard treffen in vergelijking met sommige andere Europese landen.

Volgens het onderzoek is 54 procent van de Spanjaarden van mening dat de liefde de belangrijkste factor is om gelukkig te zijn. Gezondheid komt op de tweede plek: 31 procent van de Spanjaarden denkt dat een gezond lijf het belangrijkste is. Bovendien is bijna iedereen het erover eens, maar liefst 95 procent, dat gelukkig zijn een positieve invloed heeft op de gezondheid, zowel het fysieke als het emotionele welzijn. Uit sommige andere Spaanse studies van wetenschappers in ziekenhuizen is gebleken dat gelukkig zijn het leven met zeven tot tien jaar kan verlengen.

Ondanks dat het gebrek aan geld tijdens de crisis in Spanje voor de nodige problemen heeft gezorgd, blijkt dat geld nog altijd de laatste factor is die Spanjaarden belangrijk vinden om gelukkig te worden. Slechts zeven procent is van mening dat geld bijdraagt aan persoonlijk geluk. Wel wijst het onderzoek uit dat de voornaamste zorgen uitgaan naar geldistuaties, zoals het afbetalen van de hypotheek. Ook blijken de Spanjaarden positief, want meer dan de helft van de ondervraagden denkt het komende jaar nog gelukkiger te zijn.

Lees ook:Spanjaarden gelukkig ondanks de crisis
Lees ook:Spanjaarden pessimistisch over toekomst
Lees ook:Economische crisis Spanje
Lees ook:Spanjaarden het meest gelukkige volk van Europa?
Lees ook:Liever goede seks dan veel geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.