Liever goede seks dan veel geld

condoomBijna de helft van de Spaanse vrouwen geeft de voorkeur aan een bevredigend seksleven boven geld. Dat blijkt uit een onderzoek van het bedrijf Sigma Dos.

Van alle Spaanse vrouwen blijkt 45 procent er zo over te denken. Zeker vrouwen tussen de 16 en 64 jaar hebben liever een goed seksleven dan een gevulde portemonnee. Gemiddeld geven Spaanse vrouwen hun seksleven het rapportcijfer 7,2. Bijna de helft van de vrouwen is bovendien van mening dat voorbehoedsmiddelen van grote invloed kunnen zijn op een al dan niet geslaagd seksleven.

Vrouwen in Castilië-La Mancha, Murcia en Navarra tonen zich het meest tevreden over hun seksleven. De meeste vrouwen geven de voorkeur aan het gebruik van een condoom boven het slikken van de anticonceptiepil. Volgens gynaecoloog Ester de la Viuda zijn veel Spaanse vrouwen angstig om hormonren te slikken.

Ook andere relaties werden in het onderzoek beoordeeld door de ondervraagden. Spaanse vrouwen geven hun lichaam en algehele gezondheid gemiddeld het rapportcijfer 7,18. Hun professionele loopbaan krijgt een 6,63 en hun financiële situatie een 5,95. Over de relatie met familie zijn ze tevreden (8,2) en dat geldt ook voor hun vriendenkring (7,98).

Lees ook:Gelukkig in Spanje
Lees ook:Acht op de tien Spanjaarden blij met seksleven
Lees ook:Spanjaarden draaien de meeste werkuren
Lees ook:Gemiddeld een 7,92 voor Spaanse hotels
Lees ook:Spaanse vrouwen worden het oudst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.