Heiligen als broeinest voor Mexicaanse griep

Griep krijgen van een heilige? Lokale overheden in Spanje nemen het zekere voor het onzekere. Zo worden morgen in Toledo de feesten ter ere van de stadspatrones de Virgen del Sagrario gevierd, maar kunnen de inwoners haar niet, zoals de traditie al vier eeuwen betaamt, kussen. Het stadsbestuur vreest namelijk dat de maagd op die manier in een broeinest voor de varkensgriep verandert. Dus wordt naast haar beeld in de kathedraal een medaille van de maagd neergelegd die gelovigen mogen aanraken om vervolgens hun vinger te kussen, mits ze natuurlijk van tevoren hun handen wassen. Ook in de kathedraal van Santiago de Compostela, waar pelgrims dagelijks de heilige Jacobus kussen, wordt overwogen om die gewoonte even stop te zetten om hygiënische redenen.

Lees ook:Spaanse overheid op de vingers getikt
Lees ook:Fiestas de Pilar in Zaragoza
Lees ook:Dit weekend viert Zaragoza de ‘fiestas del Pilar’
Lees ook:Modemerk Desigual prikt condoom door in reclamespot
Lees ook:Fiestas del Pilar en Zaragoza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.