Spaanse spijzen: Pimiento de Padrón

Pimiento de Padrón is een kleine peper die je absoluut een keer als tapas moet proberen. De peper komt uit de Noord-Spaanse stad Galicia. Je kunt ze natuurlijk bestellen in een tapasbar, maar zelf thuis proberen is ook leuk. Ze liggen bij de Spaanse groenteboer of supermarkt meestal verpakt in een bakje. Je legt de groene pepers lange tijd op de gril totdat ze een diepbruine kleur krijgen -wat zwartgeblakerde randjes is juist prima. Grof zeezout erover strooien en eet smakelijk. Let op: sommige pepers (meestal de kleintjes) kunnen erg heet zijn. Anderen zijn juist zoet van smaak. Dit is juist de grap van het eten van Pimientos de Padrón: je weet nooit wanneer je een scherpe te pakken hebt.

Een lekker en makkelijk recept is:

Pimientos de Padron gevuld met geitenkaas

Ingrediënten:

* 18 pimientos de Padrón

* 80 gram vrij droge geitenkaas

* 1 eetlepel vloeibare honing

* 2 eetlepels fijngeknipte verse munt

* zout en peper

Bereiding:

* Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Halveer de groene pepertjes en verwijder de zaden. Leg de helften naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat.

* Verbrokkel de geitenkaas en meng de honing en de munt erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vul de halve pimientos met het kaasmengsel. Zet ze 5 minuten in de oven en serveer ze warm.

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: paprika op olie met garnalen
Lees ook:Fletán con patatas y hinojo al horno
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: kikkererwtensalade
Lees ook:Recept van de week: Panellets de Pinyols
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groenten uit de oven

Eén reactie op “Spaanse spijzen: Pimiento de Padrón

  1. PeperMike

    Vorige week dit gerecht bereidt met deze zeer unieke peper! Echt een aanrader en zeer smaakvol op http://versvandekweker.nl!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.