Eretitel van Harvard University voor Pedro Almodovar

AlmodovarDe Spaanse filmmaker Pedro Almodovar heeft afgelopen week de eretitel Doctor Honoris Causa mogen ontvangen van de Amerikaanse harvard University tijdens een afstudeerceremonie voor bijna zevenduizend studenten. Almodovar is de vierde Spanjaard die de titel kreeg. Koning Juan Carlos, architect Josep Lluís Sert en kunstenaar Joan Miró gingen hem voor. Almodovar toonde zich blij verrast toen hij het nieuws over de titel kreeg tijdens de opnamen van Los abrazos rotos. ‘Ik heb zelf niet gestudeerd, ik ben autodidact, maar mijn werk wordt uitvoerig bestudeerd aan de universiteit’.

Lees ook:Pedro Almodovar goes Chinese
Lees ook:Beste album 2009
Lees ook:De opa van FC Barcelona
Lees ook:Sint-Jansfeesten in Spanje
Lees ook:De meisjes van Pedro Almodóvar

Eén reactie op “Eretitel van Harvard University voor Pedro Almodovar

  1. Marco Queso

    Biografische film over het leven van Salvador Puig Antich. Morgenavond op Canvas (Belgische zender).

    In het begin van de jaren 70 pleegt de MIL (Movimento Ibérico de Liberación), een linkse groep van jonge Spaanse en Franse militanten, een reeks succesvolle overvallen in Catalonië om fondsen bijeen te brengen voor de arbeidersbeweging. In september 1973 loopt het echter mis.

    De leden van de brigade spannen een val voor twee militanten van de groep. Tijdens hun arrestatie sterft een jonge politie-inspecteur en raakt activist Salvador Puig Antich zwaargewond. Na een verblijf in het ziekenhuis wordt hij naar de gevangenis gebracht in afwachting van zijn proces voor de krijgsraad.

    Voor zijn zussen, vrienden en advocaten begint een race tegen de klok om zijn leven te redden. Maar dan, op 20 december 1973, vermoordt de ETA admiraal Carrero Blanco, het hoofd van de regering. Het regime van Franco heeft een zondebok nodig…

    Genre: Biografische film over het leven van Salvador Puig Antich
    Regisseur: Manuel Huerga
    Met: Daniel Bruehl (Salvador Puig Antich), Tristán Ulloa (Oriol Arau), Leonardo Sbaraglia (Jesús), Joel Joan (Oriol), Celso Bugallo (de vader van Salvador), Mercedes Sampietro (moeder), Olalla Escribano (Imma)
    Land: E
    Jaar: 2006

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.