Spaanse serenade

TunaHet Spaanse woord Tuna (niet de verwarren met tonijn, dat atún moet zijn) wordt gebruikt voor de traditionele muzikale ensembles bestaande uit mannelijke studenten die in de Middeleeuwen hun professoren achterna reisden en de kost verdienden met serenades. In het Nederlandse Leiden bevindt zich de vrouwelijke Tuna Femenina Universitaria, de meest noordelijke Tuna ter wereld. Aanstaande zaterdag trekken zij in het kader van Valentijnsdag door de stad met middeleeuwse kostuums en Spaanse instrumenten om serenades te zingen.

Lees ook:Terug naar de middeleeuwen in Hita
Lees ook:Catalonië in Miniatuurvorm
Lees ook:Historie in een klein hoekje BCN: Domus Romana i Sitges Medievals
Lees ook:Spaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2013
Lees ook:Macbeth heeft echt geleefd

Eén reactie op “Spaanse serenade

  1. Marco Queso

    Tijdens de maanden juli en augustus is er weer het festival van het klassieke theater in Mérida. Onderstaande link biedt u alle info zowel in het Spaans als in het Engels. Er is voor ieder wat wils: theater, muziek, dans…

    http://www.festivaldemerida.es/

    De weekends zijn traditioneel heel snel uitverkocht.

    Alle voorstellingen vinden plaats in het beroemde Romeins amfitheater. Zelfs voor diegenen die het Spaans niet machtig zijn zijn de muziek- en de dansvoorstellingen een echte belevenis. Voor de theatervoorstellingen is enige kennis van de Spaanse taal wel vereist.

    Let wel op: Zo goed als alle voorstellingen starten pas vanaf 22u-23u ‘s avonds en kunnen uitlopen tot 02u30 ‘s nachts! Waarom zo laat? Allereerst omwille van de unieke historische sfeer en ten tweede omdat het overdag veel te warm is (Juli-augustus gem. 35°C-45°C).

    Wie meer info/hulp wilt ivm reservering, goedkope overnachtingen (hostals, hotels, camping,…),..etc. mogen mij zeker een mailtje sturen.

    TIP: Voor de voorstellingen op weekdagen, koop tickets voor de goedkopere plaatsen en als de voorstelling begint verhuis dan naar de betere (duurdere) plaatsen. Schaam u niet want iedereen doet het en het wordt oogluikend toegelaten. (lol)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.