Best gewaardeerde museum ter wereld: Thyssen-Bornemisza

Het Museum Thyssen-Bornemisza is als best gewaardeerde museum wereldwijd uit de bus gekomen bij een enquête van het Franse Ministerie en het Comité voor toerisme. Zowel voor wat betreft kwaliteit als ontvangst van bezoekers stond het Madrileense kunstmuseum bovenaan de lijst.


Over het museum Thyssen-Bornemisza:
Eén van de topmusea van Madrid. Gestart met een privé-collectie van baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. Later werd een groot deel van de verzameling overgenomen door de Spaanse staat. De verzameling bestaat uit kunst van de dertiende tot en met de twintigste eeuw. Je vindt er onder meer werken van Goya, Rembrandt, Piet Mondriaan en Picasso. Het museum vormt samen met de musea Del Prado en Reina Sofía de zogenoemde Gouden Driehoek.(www.stedentrippers.nl)

Lees ook:Museum Thyssen biedt rondleidingen voor hele gezin
Lees ook:Prado meest bezochte museum 2010
Lees ook:Edward Hopper in het Thyssen-Bornemisza
Lees ook:Prado Museum Madrid zet de Middeleeuwen in de schijnwerpers
Lees ook:Thyssenmuseum Málaga nog deze maand open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.