Edward Hopper in het Thyssen-Bornemisza

In het Museo Thyssen-Bornemisza is momenteel een expositie gewijd aan schilder Edward Hopper te zien. Het gaat om een overzicht van zijn werk en de tentoonstelling is onderverdeeld in twee delen. Het eerste deel beslaat de periode tussen 1900 en 1924 en bestaat uit schilderijen, schetsen, gravures en tekeningen. Het tweede deel loopt vanaf 1925 en beslaat zijn motieven en meest geliefde thema’s. De expositie is het gevolg van een samenwerking tussen het Madrileense museum en de Réunion des Musées Nationaux de France. Beide zijn een referentie als het gaat om Hopper. De expo is nog tot en met 16 september te bezichtigen.

Lees ook:Verleid door kunst in Madrid
Lees ook:Eugène Delacroix in Madrid
Lees ook:EXPO: Antonio López breekt bezoekersaantal Thyssen Museum
Lees ook:De laatste jaren van Rafael in het Prado
Lees ook:Dalí-expo breekt alle records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.