Prado Museum Madrid zet de Middeleeuwen in de schijnwerpers

Na de renovatie van de pinacotheek van het Prado museum in Madrid zal er extra aandacht zijn voor Roma anse kunst komen. Er zullen 120 kunstwerken uit de XII en XVI eeuw verdeeld worden over zeven (nieuwe) zalen. Volgens de directie van het Prado kunnen we de kunstwerken uit de Middeleeuwen en het begin van de Renaisance de ‘prehistorie’ van de moderne kunst noemen en is het goed om meer aandacht te besteden aan het rijke erfgoed daarvan in Spanje. Om het allemaal mogelijk te maken heeft architect Rafael Moneo een uitbreiding ontworpen.

Lees ook:Nieuw museum moderne kunst in Madrid
Lees ook:Het Pradomuseum in Madrid komt met een app
Lees ook:De gril van Gaudí
Lees ook:Bienvenidos op mijn blog!
Lees ook:De laatste jaren van Rafael in het Prado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.