Mateloos markten: het dorp van de rommelmarkt

Of het nu gaat om verse groenten, fruit en vis, unieke tweedehandsjes of handgemaakte souvenirs: het is toch veel leuker om ze op een ouderwets gezellige markt te kopen, dan in de commerciële winkelstraten? In de rubriek Mateloos Markten passeren authentieke Spaanse mercados en mercadillos de revue. Dagmarkt, vlooienmarkt, toeristische markt: Spanje biedt mogelijkheden genoeg om mateloos te markten. In deel 13 een bezoek aan het dorp van de rommelmarkt La Nucía in de provincie Alicante.


Misschien heb je nooit van het plaatsje gehoord, maar toch trekt La Nucía, op een steenworp afstand van Benidorm, wekelijks duizenden toeristen, van wie de meesten van Engels, Duitse en Nederlandse afkomst zijn. Zelfs kennen ze de naam van het dorp vaak ook nauwelijks, La Nucía staat in de volksmond bekend als 'het dorp van de rastro' (vlooienmarkt). De rommelmarkt werd bedacht door de Zweed Jorge Beer, die met wat kraampjes de klandizie van zijn bar wilde uitbreiden op zondagen. De bar bevond zich buiten het centrum en al gauw werd een echte rastro geboren. Met de verkoop van de bar in 1990, besloot het gemeentebestuur de markt te verplaatsen naar de Avenida Porvilla in het dorp.

Tegenwoordig telt de rommenmarkt zo'n zevenhonderd stands langs twee kilometer, met een uiteenlopend aanbod van spullen. Oud, nieuw, antiek, je kunt het er allemaal vinden. Het meeste wordt voor een prikkie van de hand gedaan. Kom vroeg voor de beste koopjes. De markt vindt plaats tussen 09.00 uur en 14.00 uur.

Meer markten in Spanje? Klik hier.

Lees ook:Mateloos Markten: Rommelmarkt El Rastro
Lees ook:Mateloos Markten: Exclusief Encants (Barcelona)
Lees ook:Mateloos markten tussen de pelgrims
Lees ook:Mateloos Markten in Middeleeuwse sferen
Lees ook:Mateloos markten: Alicante’s mercados op een rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.