Mateloos markten: Alicante’s mercados op een rij

Of het nu gaat om verse groenten, fruit en vis, unieke tweedehandsjes of handgemaakte souvenirs: het is toch veel leuker om ze op een ouderwets gezellige markt te kopen, dan in de commerciële winkelstraten? In de rubriek Mateloos Markten passeren authentieke Spaanse mercados en mercadillos de revue. Dagmarkt, vlooienmarkt, toeristische markt: Spanje biedt mogelijkheden genoeg om mateloos te markten. In deel 12 een bezoek aan Alicante, waar je letterlijk mateloos kunt markten.


Alicante, populair bij toeristen uit het noorden van Europa, beschikt over verschillende markten. Eigenlijk kun je bijna elke dag van de week wel ergens in de stad terecht. Spanje.blog.nl zet de meest markante markten van Alicante op een rijtje. 


Bezoek op zaterdag en donderdag de markt in de buurt van de arena: die van Campoamor, zoals ook de buurt heet. Deze versmarkt (vergelijkbaar met de Albert Cuyp, zowel vers voedsel als andere produkten worden er verkocht) is de belangrijkste van de stad en kan rekenen op inwoners, toeristen en veel buitenlandse toeloop. Maar ook alle andere buurten van de stad houden hun eigen mercados. Die van Carolinas, Benalua en Babel vinden bijvoorbeeld plaats op dezelfde ochtenden. 


Voor souvenirs kun je op woensdagen terecht op de Explanada d’Espanya, de promenade van de stad. Kleding, sieraden en typische produkten uit de omgeving zijn hier te krijgen, zoals keramiek. Ook veel Afrikaanse items worden hier verkocht. In de winter wordt dezelfde markt gehouden op de Paseo del Doctor Gadea. Let goed op de prijs: verkopers zijn soms geneigd toeristen het dubbele te vragen. Een beetje afdingen is dan ook heel normaal. 

Op zoek naar bijzondere items? Op zondagochtend vindt een antiekmarktje plaats voor het gemeentehuis. Leuk voor verzamelaars van onder meer postzegels en antieke snuisterijen. 

Meer markten in Spanje? Klik hier voor een overzicht.

Lees ook:Mateloos markten: het dorp van de rommelmarkt
Lees ook:Mateloos markten tussen de pelgrims
Lees ook:Mateloos Markten: Rommelmarkt El Rastro
Lees ook:Mateloos Markten: rondje Redonda
Lees ook:Mateloos Markten: Exclusief Encants (Barcelona)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.