El Celler de Can Roca nummer 1 van de wereld

Het Spaanse restaurant El Celler de Can Roca is gekozen tot het beste restaurant op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants van het Britse Restaurant Magazine. Dit werd op 29 april in Londen bekend gemaakt. Zij stoten daarmee restaurant Noma in Kopenhagen van de troon, die de afgelopen drie jaar op de eerste plek stond.

De Catalaanse broers uit Girona, Joan, Jordi en Josep zijn in 1986 begonnen met dit familiebedrijf. Andere Spaanse restaurants op de lijst zijn Mugaritz (vierde plaats), Arzak (achtste plaats), Quique Dacosta (26ste plaats) en Etxebarri (44ste plaats). In de top 100 treffen we dan nog Martín Berasategui (64ste plaats) en de nieuwe tapasbar Tickets van Ferran Adrià (77ste plaats).

 Tekst: Sophie Schiphorst

Lees ook:El Bulli niet meer beste restaurant van de wereld
Lees ook:Zeven Spaanse restaurants behoren tot de allerbeste
Lees ook:El Celler de Can Roca opnieuw tweede beste restaurant ter wereld
Lees ook:De allerbeste restaurants in Spanje
Lees ook:Chef Quique Dacosta behoort nu ook tot de top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.