El Bulli niet meer beste restaurant van de wereld

Het tijdschrift Restaurant heeft gisteren bekend gemaakt dat El Bulli van de wereldberoemde kok Ferran Adrià op nummer staat van de vijftig beste restaurants ter wereld. Lange tijd stond El Bulli op nummer 1. El Bulli is ‘verstoten’ door het De ense restaurant Noma van kok René Redzepi. Ferran Adrià, die onlangs de tijdelijke sluiting van het restaurant aankondigde, is er vrij nuchter onder. ‘Het is veel belangrijker dat er vier Spaanse restaurants in de top staan, dan dat El Bulli nummer een is,’ zegt hij. De andere Spaanse restaurants in de top zijn El Celler de Can Roca van Joan Josep en Jordi Roca te Girona (vierde plaats), restaurant Mugaritz van kok Andoni Luis Aduriz (vijfde) en het Baskische restaurant Arzak, van chefkok Juan Mari Arzak.

Lees ook:El Celler de Can Roca nummer 1 van de wereld
Lees ook:El Celler de Can Roca opnieuw tweede beste restaurant ter wereld
Lees ook:Vijf Spaanse restaurants onder ‘s werelds beste
Lees ook:Twee nieuwe driesterrenrestaurants voor Spanje
Lees ook:Nog een Catalaans driesterrenrestaurant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.