Romería del Rocío

Eind deze maand vindt de traditionele Romería del Rocía weer plaats in het zuiden van Spanje. De bedevaart naar de Maagd van Rocío is de grootste van Spanje. Jaarlijks lopen minstens een miljoen mensen mee, waaronder tientallen broederschappen. De pelgrims leggen de bedevaart te voet, te paard of met karren af. In de avonduren wordt er muziek gemaakt en gedanst op speciale bedevaartmuziek. Het hoogtepunt van de Romería is het dragen van de Maagd, en grote eer voor de pelgrim die dit mogen doen. Meestal lopen de emoties hoog op.

Lees ook:Bedevaart naar de maagd van Rocío
Lees ook:Spanje vakantieplanner 2008: Op Bedevaart
Lees ook:Een derde van de ‘Eerste Communies’ uitgesteld door economische crisis
Lees ook:Glamour tijdens Starlite Festival in Marbella
Lees ook:Spaans zomerdrankje: horchata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.