Spanje vakantieplanner 2008: Op Bedevaart

Of je nu op zoek bent naar pitoreske vissersdorpjes, idyllische stranden,een spectaculair nachtleven, bruisende steden, culinaire geneugten,culturele hoogtepunten of een verblindende natuur: in Spanje kun je hetvinden. Om het maximale te halen uit je vakantie onder de Spaanse zonbrengt Spanje.blog.nl handige reistips én de absolute hoogtepunten voor 2008. Deze week aandacht voor de grootste bedevaart van Spanje: 

Romería del Rocio, die volgende maand plaatsvindt.

Romería del Rocio, tijdens Pinksteren, is de grootste bedevaart van Spanje. Jaarlijks trekken zeker een miljoen mensen – waaronder ruim 70 broederschappen – naar El Rocío ter ere van de Maagd van Rocío. De tocht wordt lopend of te paard afgelegd. 's Nachts wordt er vooral veel gedanst en gedronken op de klanken van de zogenaamde rocieras (liederen).

Het naar buiten dragen van de Virgen uit de zeer drukke, kleine kerk – traditioneel op maandag – vormt de ultieme climax. De emoties lopen doorgaans hoog op. Eenmaal uit de kerk wordt de Maagd gedurende twaalf uur door de massa gedragen. De bedevaart vindt bovendien plaats in Natuurpark Doñana: de omgeving is subliem.

Dit jaar heeft de tocht plaats van 11 tot 12 mei.Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:Bedevaart naar de maagd van Rocío
Lees ook:Romería del Rocío
Lees ook:De pelgrimstocht tijdens Pinksteren
Lees ook:Spaanse overheid op de vingers getikt
Lees ook:Spanje vakantieplanner 2008: Semana Santa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.