Casting straatartiesten Ramblas Barcelona van start

De Ramblas ondergaat een metamorfose. Jarenlang kon iedereen die zin had zijn kunsten vertonen op de Ramblas in het centrum van Barcelona. Die vrijheid blijheid van weleer is sinds begin 2011 voorgoed aan banden gelegd. Binnenkort is er nog slechts plaats voor 30 personen. Er zijn 15 standplaatsen te verdelen. Dat maakt de krant El País vandaag bekend.

De gemeente Barcelona opende maandag 3 januari in de centraal gelegen wijk Ciutat Vella de aanvraagprocedure voor de licentie van levend standbeeld. Van gisteren tot en met 20 januari kunnen alle geïnteresseerde straatartiesten hun gedocumenteerde verzoek indienen om een standplaats te bemachtigen.

Allereerst wordt het verzoek gekeurd door de gemeenteraad. Vervolgens loten de winnaars uit deze eerste ronde mee in een algemene loterij. Uiteindelijk krijgen 30 levende standbeelden een vergunning van een jaar aangeboden voor een vaste tijd en standplaats op de Ramblas.

Ook de werktijden worden gereguleerd. Voortaan zijn er slechts twee roosters denkbaar: het ochtendrooster van 10.00 tot 16.00 uur en het avondrooster van 16.00-22.00 uur. Verder worden leefregels opgesteld voor de levende standbeelden. Zo mogen ze geen geld meer ontvangen van toeristen en wordt het hen verboden om dieren tentoon te stellen.

Lees ook:Vrije vogels in Barcelona – Ramblas –
Lees ook:Boqueria: de culinaire navelstreng van Barcelona
Lees ook:Spaanse uitverkoop begonnen
Lees ook:De Dikke is weer in aantocht
Lees ook:770 miljoen euro prijzengeld verloot in Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.