De Dikke is weer in aantocht

LoterijSpanjaarden staan bekend om hun verslavende gewoonten. Zo roken ze ketter, drinken ze hun eerste carajillo het liefst nog voor de lunch en wordt in Spanje beduidend meer met drugs geëxperimenteerd dan in menig ander Europees land. Als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog gek op gokken. Het beste voorbeeld daarvan is wel de immens populaire kerstloterij. De afgelopen week zijn de lange rijen – letterlijk tot op de hoek van de straat – voor de vette vangst(en) van de feestmaand weer gesignaleerd. In totaal wordt er 2,3 miljard euro aan prijzengeld verdeeld.

De geschiedenis van het verslavende lot gaat in Spanje bijna 250 jaar terug, toen de Spaanse staat voor het eerst een loterij hield. Tegenwoordig kun je meeloten in La Primitiva, de Nationale Loterij en La ONCE, die symbool staat voor de Nationale Blindenorganisatie. Alle werknemers van de ONCE zijn blind. De populairste prijsbedragen zijn te winnen in de laatste en eerste maand van het jaar. Topper is natuurlijk El Gordo, De Dikke, die op 22 december (morgen dus!) getrokken wordt, zodat de winnaars van de hoofdprijs een gezellige kerst zullen genieten. Met de loterij worden miljoenen gewonnen. Een compleet lot is dan ook niet goedkoop (tweehonderd euro), de voorverkoop begint reeds in juli. Het televisiespektakel is voor velen een reden voor een kleine familie-reünie. 

Wie El Gordo heeft misgelopen hoeft niet lang te treuren: op 6 januari vindt de trekking van El Niño plaats, de tweede grootste loterij in Spanje.

Lees ook:Zo gaat dat in Spanje: gek op gokken
Lees ook:Gek op gokken
Lees ook:De vetste pot van Spanje
Lees ook:El Gordo, de vetste pot van Spanje!
Lees ook:Geluk bij de kerstloterij

2 reacties op “De Dikke is weer in aantocht

  1. Jeanne

    een ketting roker rookt als een ketter.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pablo Espanol

    Grafschrift van een roker:

    “Hij overleed aan roestafzetting
    na het roken van een ketting”

    John o’Mill

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.