Vakantie-eiland Gran Canaria

De Canarische Eilanden zijn prachtig en hebben allemaal hun eigen karakter. Op de befaamde website Tripadvisor is het eiland Gran Canaria gekozen tot de beste reiskeuze van 2013.  Dit eiland heeft voor jong en oud wat te bieden. Er zijn waterparken, stranden, leuke vissersdorpjes en nog veel meer. Cultuurhoppen is ook mogelijk, want Gran Canaria heeft een rijke geschiedenis.

Gran Canaria

Vijfhonderd jaar voor Christus schijnt het eiland al bewoond te zijn geweest. De bevolking kwam uit Noord-Afrika en de mensen werden ‘Guanchen’ genoemd. Guanchen betekent ‘inwoners van Tenerife’ en er wordt dus van uitgegaan dat ze eerst op het eiland Tenerife woonden en later naar de andere Canarische eilanden getrokken zijn. Rotsen en stenen werden gebruikt om bouwwerken te bouwen. Ook al waren de Canarische Eilanden best vooruitstrevend, na de val van het Romeinse Rijk, zijn ze bijna duizend jaar lang vergeten. In de 14e eeuw werden ze pas opnieuw ontdekt. Daarvoor leidden de 30.000 Guanchen een rustig leven en dat werd daarna flink verstoord door onder andere Italianen, Portugezen en Catalanen. Die begonnen langzaamaan de eilanden te veroveren. Gran Canaria hield lang stand tegen de Spaanse invasie onder leiding van Pedro de Vera, maar in 1483 moest ook dit eiland eraan geloven. Het volk, de Guanchen, stierf snel uit. Uiteindelijk zijn er 117 verschillende culturen geland op Gran Canaria.

Met deze geschiedenis in het achterhoofd kun je het museum Canario eens bezoeken, maar het archeologische park van de Cueva Pintada in Galdár is ook aan te raden. Er zijn veel restanten te vinden van deze oude culturen. Voor meer informatie over het eiland en over wat je er allemaal nog meer kunt beleven, kun je deze website bezoeken.

Tekst: Sophie Schiphorst
Foto: Wikimedia Commons

Lees ook:Extra vluchten naar de Canarische Eilanden
Lees ook:Palma wordt Palma de Mallorca
Lees ook:ADV: Meer vakanties naar Spanje
Lees ook:Muziekfestival op de Canarische Eilanden
Lees ook:Gran Canaria kiest carnavalskoningin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.