de zwarte bonen van Gósol

In Spanje heeft ieder dorp, iedere streek en elke stad zo haar eigen culinaire specialiteiten. Barcelona.blog neemt je mee op smaaktocht door España. De tocht begint in Gósol.

Gósol is een klein bergdorpje in de streek Alt Berguèda (Spaanse Pyreneeën) met nog geen driehonderd inwoners. Dit ruige berggebied stond vroeger bekend om haar carbón.

De dorpsbewoners houden van stevige kost. Hoe kan het ook anders? Met de gevreesde berg Pedraforca, een uiterst steile berg in de vorm van een vork als belangrijkste attractie voor gevorderde bergbeklimmers, het nationaal park in de achtertuin en strenge winters. Daar is energie voor nodig.

De specialiteit van het dorp zijn de zogenaamde´pèsols negres´(lees: capucijners) met uitgebakken bacon en olijfolie. Zo wandel je goed gevuld de bergen in of beklim je de berg der bergen in een mum van tijd.

Lees ook:Pedraforca
Lees ook:Nationaal park Cadí-Moixeró
Lees ook:Begur geeft het ultieme vakantiegevoel
Lees ook:Montserrat en de Zwarte Madonna
Lees ook:Betalen voor Park Güell in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

Current ye@r *