Overnachten bij Nederlanders: Dos Iberos Luxe B&B

Jos Ibes en Jan van Rossum runnen Dos Iberos Luxe Bed & Breakfast in Alhaurín el Grande in Andalusië, tussen Málaga en Marbella. De B&B beschikt over vijf luxe kamers.

Waar? Dos Iberos Bed & Breakfast is centraal gelegen in Andalusië. In een half uur bent je in Málaga, Mijas, Marbella en op het vliegveld. Ook Granada, Córdoba, Ronda, de kust van Nerja tot Gibraltar, de ontelbare golfbanen en de natuurparken El Chorro en El Torcal zijn goed bereikbaar. Daarnaast lokt natuurlijk het heerlijke zwembad met een fantastisch uitzicht op de Montes de Mijas en de Guadalhorce vallei.

Waarom? Onze eerste kennismaking met Andalusië was in 2008. Iedereen kent het wel: tijdens je vakantie ergens op een terrasje zitten dagdromen hoe het zou zijn op die plek te wonen. En daar iets voor jezelf te beginnen. Eenmaal terug van vakantie in het ‘land vol zekerheden’ en terug in het vaste patroon zijn die plannen dan al weer snel vergeten. Na de rondreis door Andalusië konden we het idee om ‘zelf iets te beginnen’ niet loslaten en we zijn terug gegaan. Om erachter te komen of Andalusië misschien tóch die nieuwe plek zou kunnen zijn…  Het idee om zelf gastheren van een Bed & Breakfast te worden sprak ons erg aan. Vooral ook om de stress en hectiek van Nederland achter ons te laten. Maar zou het ook bij ons passen? Daarom hebben we in het voorjaar van 2009 een route uitgezet in het gebied rond Málaga. Om te kijken waar we ons dan zouden willen vestigen en om uit te vinden of een B&B wel iets voor ons zou zijn. We hebben bij een aantal B&B’s overnacht en de twijfels die we nog hadden, waren al snel verdwenen.

Wat? We hebben gekozen voor een luxe en stijlvolle accommodatie en hebben veel aandacht besteed aan de inrichting van de kamers, de tuin, de terrassen… De gasten weten dit te waarderen en velen hebben we al vaker mogen begroeten in Alhaurín el Grande. We zijn voor de gasten aanwezig voor een praatje, tips over de omgeving, bezienswaardigheden, restaurants. Behalve het ‘bed en ontbijt’ kunnen gasten hier ook lunchen en bieden we een paar keer per week de mogelijkheid om ’s avonds aan te schuiven bij het diner. Samen met de andere gasten eten… het zijn altijd lange en gezellige avonden!

Pluspunten van het leven in Spanje? Het heerlijke klimaat, het lekkere eten, de rust in deze omgeving en het mañana gevoel.We ontmoeten gasten van verschillende nationaliteiten, elk met hun eigen bijzondere verhalen en achtergrond en altijd in vakantiestemming. Onze slogan is ‘Genieten in Andalusië!’ Het is heerlijk om de gasten te zien genieten tijdens hun verblijf.

Tegenvallers? Het huis dat we kochten moest behoorlijk worden verbouwd en daarvoor hadden we onszelf slechts 2,5 maand de tijd gegund. Dat bleek een pittige uitdaging. Mañana kwam daarbij niet goed van pas en ook met zakendoen was het even wennen.

Wat mis je uit Nederland? Een aantal goeie vrienden, die we nu minder vaak zien. Maar komen ze hier vakantie vieren of zijn we ’s in Nederland maken we dat weer driedubbel goed! En heel cliché, maar lekker: pindakaas, hagelslag en drop. Die vullen we dus regelmatig aan!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DosCortados.

Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Casa Agradable
Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Hacienda Guaro Viejo
Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Casa Paco
Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Hotel Rural Cortijo Amaya
Lees ook:B&B/Rural Hotel El Molino Santisteban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.