Messi, Messi, Messi

Er was afgelopen week veel kritiek, toen de Argentijnse FC Barcelona speler Leo Messi, in Zürich de Gouden Bal van de Fifa in ontvangst nam. De hoogste onderscheiding op voetbalgebied ging voor het tweede achtereenvolgende jaar naar Messi. Dat terwijl zijn teamgenoten Xavi en Iniesta ook een grote kans maakten.

Messi bleef zichzelf. Hij bedankte zijn voetbalclub, zijn familie en naasten en de Argentijnse bevolking en deelde zijn geluk in het vliegtuig op weg naar Barcelona samen met Xavi en Iniesta in de vorm van een glaasje Cava.

Gisteren speelde de topspeler opnieuw de sterren van de hemel. Met 5-0 versloeg FC Barcelona de Sevilliaanse club Real Betis. Drie overtuigende doelpunten daarvan waren afkomstig van Leo Messi zelf. Aan zijn voetbalkwaliteiten hoeft dus absoluut niet getwijfeld te worden. Trouwens aan het trouw zijn aan ´zijn club´ ook niet. Messi benoemde in zijn dankwoord tijdens de Gouden Bal uitreiking zijn club als belangrijkste winnaar. Hij zegt erg tevreden te zijn, daarvan deel uit te mogen maken. Dus die Gouden Bal is ook een beetje voor Xavi en Iniesta!

Lees ook:Messi Europees voetballer van het jaar
Lees ook:Leo Messi: beste voetbalspeler ter wereld
Lees ook:Drie Spanjaarden genomineerd voor gouden bal
Lees ook:‘Messi beste speler ooit bij Barcelona’
Lees ook:Moratti belooft in januari Messi naar Inter Milan te halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.