Ledenclub FC Barcelona stemt tegen economisch wanbeleid Laporta

Het Spaanse voetbalsprookje van de zesvoudig kampioen FC Barcelona liep gisteren een stevige deuk op. Ex-president van FC Barcelona Joan Laporta- bekend om zijn Catalaanse, solidaire en universele leiderschap van de roodblauwe voetbalclub is gisteren door de leden van de voetbalclub op het matje geroepen voor zijn economisch wanbeleid van de club.

De algemene ledenvergadering van de club FC Barcelona hield voor het eerst in de geschiedenis van het Spaanse voetbal en van de voetbalclub een stemming over de sociale verantwoordelijkheid van de ex-directeur van FC Barcelona. Van de 1.093 FC Barcelona leden stemden 468 leden voor een rechtszaak tegenover 439 tegenstanders. De rest stemde blanco.

Laporta die aan het einde van zijn leiderschap op 30 juni jl. beweerde dat de club een flinke winst had gemaakt van 11 miljoen in het seizoen 2009-2010, zal binnenkort door de rechtbank aan de tand gevoeld over het begrotingstekort van de club van 79,6 miljoen euro.

De huidige economische vicepresident van de club, Javier Faus, ontdekte het tekort na nauwkeurige herberekeningen. De tekorten hebben naar alle waarschijnlijkheid te maken met onverantwoordelijke interne uitgaven, zoals het gebruik van een privé jet, geld voor het bespioneren van ex-directieleden en overbodig dure diners van de directie van FC Barcelona, welke in strijd zijn met de waarden van de club: transparantie, legaliteit en beleid.

Lees ook:PSV-er Afellay in januari naar FC Barcelona
Lees ook:165 miljoen voor de shirts van Barcelona
Lees ook:Real Madrid opnieuw rijkste club ter wereld
Lees ook:Koeman maakt in Valencia geen vrienden
Lees ook:Messi, Messi, Messi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.