Dubbele overwinning voor Sunred Spanje op WTCC

Het Sunred team van de Spaanse autofabrikant Seat heeft dit weekend een dubbele overwinning behaald op de Fia Wereld Kampioenschap Autoraces (WTCC) in Valencia. Zondag 19 september werden twee classificatieraces gehouden op het circuit Ricardo Tormo in Cheste (Valencia).

In de eerste race leidde SEAT- piloot Gabriele Tarquini (Italië) de race vol overtuiging. De huidige wereldkampioen won het van Chevrolet piloten Yvan Muller en Rob Huff en behaalde hiermee zijn vijfde overwinning van dit jaar. Zijn teamgenoot de Portugese SEAT piloot Tiago Monteiro won de tweede autorace met een verbluffende overname op koploper Andy Priaulx en behaalde daarmee zijn tweede overwinning van dit jaar. Beide piloten maken dit seizoen onderdeel uit van de Spaanse ingenieursgroep Sunrace Engineering Development (SunRed). Joan Orús, directeur van Sunred, kreeg een onderscheiding vanwege de uitstekende prestaties van zijn ingenieursteam.
SEAT piloot Jordí Gené (Spanje) behaalde met een respectievelijk vierde en vijfde plaats zijn beste resultaten van het seizoen. Hij viel echter buiten de prijzen.

Lees ook:Alonso weer in de race voor wereldtitel
Lees ook:Formule 1 van Japanse Gran Prix 8-10 oktober
Lees ook:Finale Gran Prix Formule1: Vettel wint, Alonso verliest
Lees ook:Het Ferrari moment van Alonso
Lees ook:Dertig nieuwe stakingsdagen bij Iberia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.