Finale Gran Prix Formule1: Vettel wint, Alonso verliest

Dit weekend vond de finale van de Formule 1 wereldrace plaats. De 23-jarige Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) sleepte vandaag in Abu Dhabi de Gran Prix titel in de wacht. Hij versloeg hiermee zijn rivaal, de Spaanse Fernando Alonso (Ferrari), die zijn zinnen had gezet op een drievoudig kampioenschap. Red Bull is hiermee het beste Formule 1 team van 2010.

Alonso leidde lange tijd de race, maar moest na 45 rondes zijn koppositie opgeven, toen Nico Rosberg (Mercedes) en Kubica, respectievelijk vierde en vijfde, hem voorgoed inhaalden. Sebastian Vettel versloeg de Spanjaard en zorgde voor een onoverbrugbare afstand tussen beiden. Fernando Alonso moest zich tevreden stellen met een zevende plaats. Hij eindigde net voor Vettel´s teamgenoot de Australiër Mark Webber (Red Bull). Lewis Hamilton eindigde als tweede, Jenson Button als derde.

Vetter is met zijn overwinning de jongste F1 piloot die een wereldkampioenschap zoals de Gran Prix wint. In de laatste, beslissende wedstrijd won hij van Fernando Alonso (met 256 punten tegenover 252).

Volgens Alonso heeft het Red Bull team terecht gewonnen. Hij geeft toe de verkeerde strategie te hebben gebruikt. Alonso richtte zich op Mark Webber en had in plaats daarvan Vettel in de gaten moeten houden.

Lees ook:Het Ferrari moment van Alonso
Lees ook:Alonso weer in de race voor wereldtitel
Lees ook:Formule 1 van Japanse Gran Prix 8-10 oktober
Lees ook:Mark Webber wint Grote Prijs van Spanje
Lees ook:Formule 1 Webber snel in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.