Gevaarlijke sport voor dronkelappen

Feestvierende jongeren op vakantie in Spanje weten in sommige gevallen geen maat te houden en dat kan ze zelfs fataal worden. Afgelopen week viel het zesde dodelijke slachtoffer als gevolg van capriolen op een balkon van een hotelkamer.

Het wordt ‘balconing’ genoemd door de Spaanse media: jongeren die zo dronken zijn dat ze het balkon van hun hotelkamer gebruiken om acrobatische bewegingen uit te voeren en zich daarbij niet storen aan hekken of muurtjes. In sommige gevallen proberen zij vanaf het balkon een duik te nemen in het zwembad van het hotel. Dit jaar vielen op de Balearen reeds zes dodelijke slachtoffers als gevolg van balconing. Nog eens elf anderen raakten gewond. De meesten van hen zijn rond de 20 jaar oud en hadden enorme hoeveelheden alcohol in hun bloed. De meeste ongelukken vinden plaats tussen tien uur ‘s avonds en zeven uur ‘s morgens.

Lees ook:Balconing: balkonjumpen op Ibiza
Lees ook:Ongeluk met skilift in Sierra Nevada
Lees ook:Nederlander overlijdt tijdens studiereis naar Barcelona
Lees ook:Dode bij gevechten tussen extreemrechts en links in Madrid
Lees ook:Jaar na tragisch busongeluk Costa Brava

Eén reactie op “Gevaarlijke sport voor dronkelappen

  1. Valerie

    Ondanks de gratis minibar hebben we nooit balkon capriolen op onsValencia Mansion Bed and Breakfast. Het is toch zeker ook de verantwoordelijkheid van de gastheer?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.