Nederlander overlijdt tijdens studiereis naar Barcelona

Een 21-jarige leerling scholier uit Enschede is dit weekend tijdens een studiereis in Barcelona omgekomen. Hij is waarschijnlijk van het balkon van zijn hotel gevallen. Het is onduidelijk hoe dat is gebeurd.

De 21-jarige man zat in het tweede jaar van de mbo-opleiding commercie en ondernemen van het ROC van Twente in Enschede. Hij was met een groep van 27 leerlingen en vier docenten in Barcelona en zou zaterdag terugvliegen. Uiteindelijk zijn de andere leerlingen en de begeleiders met een bus teruggereden vanwege de problemen met het vliegverkeer als gevolg van de aswolk.

De man is in de nacht van vrijdag op zaterdag vermoedelijk van het balkon gevallen. Zijn lichaam werd ontdekt in de tuin van het hotelcomplex waar hij overnachtte. Hij zou zich alleen op zijn kamer hebben bevonden toen het voorval plaatsvond. De leerlingen zouden die avond zijn uitgeweest, maar het slachtoffer had besloten om eerder terug te keren naar het hotel. Op dit moment wordt nader onderzocht of hij alcohol had gedronken of drugs had gebruikt.

De Spaanse politie onderzoekt het incident, de schoolleiding gaat uit van een ongeluk. Niemand was getuige van de val. Het lichaam van de student is nog in Barcelona. De andere leerlingen van het ROC zijn opgevangen door ouders, het management en bestuur van de school.

Twee jaar geleden kwam een 17-jarige Nederlandse scholiere om in Spanje, toen ze ‘s nachts van balkon naar balkon sprong.

Lees ook:Gevaarlijke sport voor dronkelappen
Lees ook:Spaanse toerist overlijdt na sprong hotel in Amsterdam
Lees ook:Spaanse Senaat wil drugscontroles
Lees ook:Spanje blijft land met hoogste cocaïneverbruik
Lees ook:Balconing: balkonjumpen op Ibiza