Op de fiets door Sevilla

Hoewel de fiets traditioneel geen deel uitmaakt van het dagelijkse leven in Spanje is het stalen ros er sinds het begin van deze eeuw steeds populairder geworden. Allereerst veranderde Barcelona in een fietsstad bij uitstek, maar inmiddels is de Catalaanse hoofdstad het predikaat van dé fietsstad van Spanje, alweer kwijt. De Andalusische hoofdstad Sevilla is de stad waar het meest wordt gefietst. De stad werd dit jaar zelfs tot vierde beste fietsstad ter wereld gekozen door het prestigieuze online magazine Copenhagenize.eu. Het leenfietsensysteem Sevici is bovendien ook geschikt voor toeristen: voor iets meer dan 11 euro kun je er zeven dagen voor trappen. Het eerste halfuur betaal je niets extra.

Lees ook:San Sebastián Culturele Hoofdstad 2016
Lees ook:Nog een Catalaans driesterrenrestaurant
Lees ook:Málaga uit de race als Europese Culturele Hoofdstad 2016
Lees ook:Valencia introduceert leenfiets
Lees ook:Sevilla meest fietsvriendelijke stad van Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.