Lekker brood in Spanje

Nederlanders in Spanje hoor je regelmatig klagen over de kwaliteit, of het gebrek eraan, van het Spaanse brood. Met name goed bruinbrood of meergranenbrood is niet makkelijk gevonden. Uit een onderzoek blijkt dat het beste brood in Spanje verkocht wordt in Madrid en het slechtste brood in Sevilla. De Sevillanen blijken ook de minst fanatieke broodeters met een consumptie van 22 kilo per jaar. Het lekkerste traditionele brood is te vinden in La Coruña en Bilbao.

Lees ook:Inktvis in Galicië
Lees ook:Taxifeitjes uit de Spaanse steden
Lees ook:Het slechtste bedrijf van Spanje
Lees ook:Hoe vaak gaan Spanjaarden vreemd?
Lees ook:Maak kans op een reis naar La Coruña

6 reacties op “Lekker brood in Spanje

  1. Esther

    Een ander land kent andere eetgewoonten, toch? Daar hoort in Spanje ander brood bij. Is een kwestie van aanpassen, wat mij betreft.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bart Hubert

    Mee eens Esther. Wij eten altijd de heerlijkste soorten brood hier in Spanje. Maar in Duitsland ook hoor of GB en andere landen in de wereld.’s lands wijs, ‘s lands eer.
    Ik mag niet generaliseren, maar zoals bekend, veel Nederlanders klagen nu eenmaal graag, maar vinden buitenlanders Nederlands brood nu wel zo lekker?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Annebeth Vis

    Dat is inderdaad een goede vraag, of buitenlanders Nederlands brood zo lekker vinden. Ik vind zelf het stokbrood in Valencia heerlijk. Maar ben toch ook blij dat ik bij de bakker bij mij beneden een meergranenbroodje kan halen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bart Hubert

    Is natuurlijk ook wel zo Annebeth, in mijn geval zeker na een aantal weken stokbrood ed …
    Binnenkort weer in Barcelona, ga ik er beslist even langs Diana.
    Nabij Mercat Barcelloneta, leuk!

      /   Beantwoorden  / 
  5. lien de koper

    Komen de broden op de afbeelding allemaal uit Spanje?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.