EK-blues in Spanje (deel 1)

Terwijl Nederland volop voorbereidingen treft en de samenleving hier en daar al een aardig oranje tintje begint te krijgen, blijft het in Spanje stil rond het EK. Zo was de overwinning van Real Madrid afgelopen weekend belangrijker. En toen natuurlijk de klassieker Real Madrid-FC Barcelona, waarbij de winnaar reeds bepaald was en dus een eerbetoon (de pasillo) van FC Barcelona aan Real Madrid een verplichte traditie was. Eentje die Eto en Deco door een teveel aan gele kaarten wisten te ontlopen. Toeval of niet? In ieder geval genoeg stof tot speculatie voor de Spaanse media. Nu de klassieker gespeeld is, is bekend gemaakt dat Rijkaard – zoals verwacht – opstapt als trainer van Barcelona. En zijn opvolger werd ook al bekend gemaakt: Pep Guardiola. Intussen leeft Madrid nog altijd op de overwinning. Je ziet: in Spanje hebben ze het vooralsnog veel te druk met hun nationale voetbalperikelen, om zich bezig te houden met het EK.

Lees ook:Real Madrid verdringt Barça van eerste plaats
Lees ook:Vandaag: El Classico Madrid- Barcelona
Lees ook:Spanje maakt zich op voor klassieker Real Madrid-Barcelona
Lees ook:Selectie Spaans voetbalteam wereldkampioenschap bekend
Lees ook:Fans FC Barcelona niet blij met Ronaldinho

2 reacties op “EK-blues in Spanje (deel 1)

  1. Bart

    Ik kan niet spreken over de rest van Spanje, maar in Catalunya zal het EK ook niet gaan leven, denk ik. Als ik naar mijn Catalaanse collega´s hier kijk dan is het zo dat ze in het beste geval ´niks hebben´ met het Spaanse nationale elftal en dan boeit de hele EK ze dus nauwelijks. Maar er lopen er ook genoeg rond die per definitie gewoon tegen Spanje zijn, tegen wie ze ook spelen.
    Uiteraard ben ik bij die gasten een pro-Oranje campagne aan het voeren. Paar extra Oranje-supporters hier in BCN kan geen kwaad.
    ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.