Eco-design dringt door in Spanje

Wat hebben een afritsbare jas, een houten schoenendoos, een verlichte LED-overkapping en een recycleplek met elkaar gemeen? Juist, het zijn allemaal producten waarbij het milieu een belangrijke rol speelt. Spanje is bezig zich hard te maken voor eco-vriendelijk design en dit zijn de eerste Spaanse eco-producten.

Niet verwonderlijk. Onze hulpbronnen op aarde zijn niet eindeloos. Integendeel, door jarenlang buitensporig gebruik, is het zeer waarschijnlijk dat er binnen afzienbare tijd te weinig hulpbronnen zijn voor de gehele wereldbevolking. Hoog tijd dus voor maatregelen.

Volgens de directeur van Ineditnnova, Raül Garcia Lozano, is de designfase van een nieuw ontwerp van groot belang: “80% van de mileuoverwegingen bij het vervaardigen van een product worden gemaakt tijdens de designfase van het product. In deze beginfase worden de functie, het gebruik, het materiaal, de productietechniek en commercialisering van het ontwerp besproken. Deze fase leent zich dus uitstekend voor maximale verbeteringen voor het milieu.

Eco-design in de ontwerp- en ontwikkelingsproces is volgens Lozano, dé manier om innovatie te bewerkstelligen. Samen met bedrijven als ENISA, ICTA-Sostenipra, Universiteit Santiago de Compostela (USC), werkt Inedit aan een pilot project ´Ecodesign´.
Hier nog enkele interessante eco-producten.

Lees ook:Biologische producten uit Spanje
Lees ook:Spaanse ontwerp of bloggerskopie?
Lees ook:HEMA geopend in hartje Madrid
Lees ook:De skyline van Benidorm: bent u er al geweest?
Lees ook:Een alcoholvrije wijn, por favor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.