Grootste cocaïne laboratorium EU ontmantelt in Madrid

De nationale Spaanse politie heeft vandaag in Villanueva de Perales in de buurt van Madrid het grootste cocaïne laboratorium van de Europese Unie ontmanteld. Tijdens de operatie, die sinds 7 december in werking ging, zijn tot nu toe 25 personen opgepakt. Er ging in totaal zo´n 50 miljoen euro om in het criminele circuit. Aan het onderzoek tegen drugs en georganiseerde criminaliteit (UDYCO)- bekend onder de naam ´Colapso´ namen tien lokale politieagenten deel. Dit maakte de krant El País vanmorgen bekend.

Volgens de politie worden zowel Spanjaarden als Colombianen verdacht van medewerking. De cocaïne handel kon lange tijd zonder verdenkingen haar gang gaan, aangezien het laboratorium gesteund werd door een kapitaalkrachtig advocatenkantoor. Van de 25 verdachten zitten reeds twintig verdachten in de gevangenis. Het onderzoek blijft geopend.

De burgemeester van Villanueva de Perales, César Muñoz, reageerde verbaasd over het cocaïne laboratorium in zijn dorp. Hij had nooit iets verdachts gemerkt in het rustige dorp.

Lees ook:Spanje ontmantelt drugsnetwerk: 58 mensen opgepakt
Lees ook:Spaanse politie pakt internationale bende op
Lees ook:1.300 kilo cocaïne ondeschept in haven Valencia
Lees ook:Spaanse vrouw opgesloten vanwege weigering sex
Lees ook:Verdachten moord op Nederlander in Spanje opgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.