Zwangerschapsmiddel misbruikt als afslankmiddel

Nederlanders in Spanje ontgaat het misschien, maar in Nederland is het een grote rage: afvallen met een zwangerschapshormoon.

HCG is een lichaamseigen hormoon dat tijdens de zwangerschap door de placenta wordt geproduceerd. Het wordt gedestilleerd uit het plasma van zwangere vrouwen en gebruikt voor de productie van het Nederlandse geneesmiddel Pregnyl om de vruchtbaarheid van vrouwen te bevorderen.

In praktijk blijkt echter dat dit geneesmiddel ook volop in schoonheidsklinieken en op internet wordt aangeboden als afslankmiddel.Niet alleen bevordert het hormoon de vruchtbaarheid, ook zorgt het voor een betere stofwisseling en vetverbranding. Daarnaast wordt het hongergevoel onderdrukt. Door het medicijn krijg je meer energie, een fitter gevoel en raak je snel en moeiteloos overtollig vet kwijt. Gemiddeld zo´n 9 kilo in 6 weken.

Het middel HCG is verkrijgbaar via schoonheidsklinieken, artsen, apothekers en diverse websites. De inspectie voor de Gezondheidszorg (IvG) heeft aangegeven strenger op te treden tegen het aanbieden, aanprijzen en toepassen van het zwangerschapshormoon als afslankmiddel. Afslanken met HCG is officieel niet toegestaan, omdat het geneesmiddelenwet niet geregistreerd staat als afslankmiddel. Professionals en websites die het product aanbieden overtreden daarmee de geneesmiddelenwet. De IvG kan hen een boetes van maximaal 150.000 euro opleggen.

Lees ook:Nederlanders bieden nier aan via internet
Lees ook:Anorexia blijft probleem in Spanje
Lees ook:Spanje sluit websites die medicijnen verkopen
Lees ook:Verkoop morning afterpil in jaar tijd verdubbeld
Lees ook:Spanje één van beste landen om baby te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.