Waak voor onnodige kerstkilo´s

De kerstdagen komen er weer aan. De jaarlijkse feestdagen in december zorgen niet alleen voor een aantal vrije dagen en familiebezoek, maar ook voor verandering in eetgewoonte´s en als gevolg daarvan vaak voor onnodige extra kilo´s. Dat beweert doktor Miguel Angel Rubio van de Spaanse vereniging van endocrinologie en voeding (SEEN). Volgens de dokter zorgen de vrije dagen rond kerst gemiddeld voor een gewichtstoename tussen de 2 tot vier kilo.

Volgens de dokter beperkt de gewichtstoename zich niet alleen tot de kerstdagen, maar is eerder sprake van de gehele maand december. “Al vanaf begin van de maand, zijn de kerstartikelen verkrijgbaar in de supermarkt. Toch is het zware kerstdiner op zichzelf niet altijd de boosdoener. Het zijn vooral de extra aperitieven, alcoholische dranken en zoetigheid die voor de onnodige kerstkilo´s zorgen Veel chocolade, turones, wijn, bier en champagne in korte tijd kan zo al snel tot extra kilo´s leiden”. De voedingsexpert geeft de Spaanse bevolking dan ook de volgende tips:

Mocht je tijdens de kerstdagen toch veel en veelvuldig eten en drinken, zorg er dan voor dat je vooraf en na de feestdagen licht eet. Fruit, salades en fruitsappen helpen je om je gewicht in balans te houden.

Lees ook:Vrije dagen in Spanje
Lees ook:Se acaban las puentes
Lees ook:Lekker veel vrije dagen
Lees ook:Prijskaartje staking luchtvaart Spanje: 500 miljoen
Lees ook:Tip voor de kerstvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.