Nieuwe wetenswaardigheden over Franco tijdperk: vanaf vandaag onthuld in Caixa Forum

Lange tijd werd er gezwegen. Veel werd slechts gesuggereerd binnenshuis. Op straat kon je eigen mening je letterlijk je hoofd kosten. Tijdens de Spaanse dictatuur van voormalig generaal Franco heerste vooral veel geheimzinnigheid. Wat er zich werkelijk tussen 1939 en 1975 in Spanje afspeelde wist eigenlijk bijna niemand.

Al is er veel gepubliceerd over de zwarte periode uit de Spaanse geschiedenis, na de dood van Franco is niet eerder zo systematisch onderzoek uitgevoerd naar de feitelijkheden uit die tijd. Om eindelijk korte metten te maken met de verwarringen uit die tijd, kunnen geïnteresseerden vanaf vandaag – en gedurende alle dinsdagen van november- in Caixa Forum luisteren naar een lezingenreeks van historici met bewezen expertise omtrent het Franco tijdperk.

Onder de noemer “De dictatuur onder leiding van Franco, 35 jaar later”. Een nieuwe historische balans”, analyseren diverse historici over het vergane tijdperk. Professor Joan Culla- leider van het onderzoek- geeft daarbij het woord aan diverse experts. Zij zullen ieder een uitgebreide analyse geven volgens de laatste onderzoeken en zo de vele vragen en onduidelijkheden omtrent de het Franco tijdperk ophelderen.

Naast de lezingenreeks, vindt er ook een tentoonstelling plaats over kunst uit het Franco tijdperk. De tentoonstelling begon op 16 september in het Caixa Forum en zal daar nog tot 20 februari 2011 gratis te bewonderen zijn.

Lees ook:Massale blootlegging massagraven Andalusië
Lees ook:Spanning tijdens 35-jarige dodenherdenking Franco
Lees ook:Expo: de stad van architect Sagnier
Lees ook:Nieuw museum moderne kunst in Madrid
Lees ook:De 10 meest bezochte plekken van Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.