Bonussen voor agenten die de meeste boetes schrijven

De Spaanse verkeersagenten van de Guardia Civil de Tráfico, zullen met terugwerkende kracht vanaf de maand juli worden beoordeeld op het aantal boetes dat zij hebben uitgeschreven.

De maatregel van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tot hevige kritiek geleid. De Spaanse overheid heeft besloten om agenten die het grootste aantal boetes uitschrijven daarvoor de belonen, omdat veel agenten van de Guardia Civil de afgelopen maanden juist geen boetes uitschreven uit protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering.

Nadat premier José Luis Rodríguez Zapatero aankondigde dat de staat op alle ambtenarenlonen 5 procent ging korten, dus ook op de lonen van de agenten van de Guardia Civil, besloten veel agenten uit protest minder boetes uit te schrijven. In de maand juni van dit jaar werden in het land 58.000 boetes uitgeschreven, terwijl dat er in dezelfde maand in 2009 nog 188.000 waren.

Deze indirecte vorm van protest tegen het regeringsbesluit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken ertoe aangezet om een nieuwe maatregel in het leven te roepen: het belonen van agenten die wél veel boetes uitschrijven. Daartoe werd een puntensysteem bedacht. Voor elke boete die wordt uitgeschreven voor een overtreding van de verkeersveiligheid – te hoge snelheid, het niet dragen van de veiligheidsgordel, bellen tijdens het rijden – krijgen agenten twee punten. Voor een aangifte in verband met het onjuist transporteren van passagiers of spullen in het geval van taxi’s, bussen en vrachtwagens, krijgen agenten vier punten. Boetes voor een te hoog alcoholpercentage leveren negen punten op. Hulp bieden op de weg is goed voor één punt en interventie tijdens een ongeluk zorgt voor twee punten.

Vervolgens worden de punten opgeteld en de saldo’s van de verschillende agenten met elkaar vergeleken. Wie voorkomt op de lijst met de meeste punten zal een bonus ontvangen.

Lees ook:Guardia Civil demonstreert komende maand tegen regering
Lees ook:Te weinig agenten langs Spaanse costa’s
Lees ook:ETA-arrestant ziekenhuis in geslagen
Lees ook:Voetballen met levende kippen
Lees ook:Real Madrid op 7 punten achter FC Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.