Te weinig agenten langs Spaanse costa’s

strandKomende zomer zullen er minder agenten van de Guardia Civil patrouilleren langs de Spaanse kusten. Daarvoor waarschuwt de Algemene Vereniging van de Guardia Civil.

Hoewel de bevolking gedurende de zomermaanden op veen plekken langs de Spaanse kusten verveelvoudigd, zullen er dit jaar minder agenten een oogje in het zeil houden dan normaal het geval is. Eén van de redenen daarvoor is de vakantieperiode van de agenten zelf. Een nieuwe norm bepaalt dat agenten van de Guardia Civil hun vakantie in drie vooraf vastgelegde perioden kunnen opnemen. Verwacht wordt dat daardoor een groot aantal agenten tegelijkertijd met vakantie zal zijn, wat tot tekorten zal leiden.

Een andere oorzaak voor het tekort van agenten langs de costa’s is het feit dat minder agenten dan gewoonlijk vanuit het binnenland tijdelijk langs de kusten aan de slag zullen gaan. Ook dit heeft een reden: voorgeen kregen agenten van de Guardia Civil die hun woonplaats gedurende het hoogseizoen tijdelijk verruilden voor een toeristische badplaats vergoeding van reiskosten en onderdak. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft die vergoeding echter afgeschaft.

Lees ook:Guardia Civil demonstreert komende maand tegen regering
Lees ook:Bonussen voor agenten die de meeste boetes schrijven
Lees ook:Sterke toename Russische toeristen in Spanje
Lees ook:Appie Hein opent deuren in Salou
Lees ook:Honderd dode puppy’s aangetroffen in vrieskisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.