Spaanse koning bezoekt Obama

Juan CarlosKoning Juan Carlos heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Amerikaanse president Barack Obama. Daarbij heeft hij Obama uitgenodigd voor een bezoek aan Spanje.

Koning Juan Carlos reisde samen met de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Miguel Ángel Moratinos, maar de koningin vergezelde hem niet. Hij sprak ongeveer anderhalf uur met de Amerikaanse president, waarbij de samen lunchten. Het bezoek, dat officieel een werkbezoek is, moet niet een ander bezoek van het Spaanse koningspaar dat voor later dit jaar gepland staat, vervangen. Het was juist de bedoeling om dit tweede bezoek te bevestigen.

De Spaanse koning heeft Obama gevraagd alsnog naar Spanje te komen, nadat hij onlangs bekend werd dat hij niet naar Madrid zal reizen om in mei de topontmoeting van EU-leiders bij te wonen.

Het Spaanse koningshuis heeft altijd een goede relatie met de Amerikaanse presidenten onderhouden sinds president John F. Kennedy in 1962 de toenmalige prinsen Juan Carlos en Sofia in het Witte Huis ontving. Die relatie heeft ervoor gezorgd dat politieke spanningen in het verleden, zoals de afstandelijkheid tussen Bush en Zapatero, door de koning tot op zekere hoogte weggenomen konden worden. (bron: El País)

Lees ook:Obama in 2010 op bezoek in Spanje
Lees ook:Leggen Chavez en Spaanse koning het bij?
Lees ook:Spaanse koning arriveert op vakantieadres
Lees ook:Spaanse koning houdt de eer aan zichzelf
Lees ook:Spaanse koning tegen Chavez: Houd je mond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.