Nederlanders in Spanje dood door kacheltje

Ik schreef er al eerder over: het ontbreekt in Spanje aan verwarming. En als het koud is, hebben de Spanjaarden dus veelal maar één oplossing: een kacheltje. Een electrisch kacheltje, een gaskachel of eentje die warme lucht uitslaat. Maar dat soort kacheltjes zijn niet altijd zonder gevaar. Een Nederlands echtpaar is vorig weekend bij een brand in een woning in de urbanisatie Cruz del Mar in San Juan de Alicante om het leven gekomen.

De brand in de woning was ontstaan op zondagavond tussen elf uur en half twaalf. De politie denkt dat het vuur onstond door een brandende kachel. De buren waarschuwden de brandweer, die met vijf man de brand kwam blussen. Volgens omwonenden was de situatie vreselijk. De vlammen kwamen tot drie verdiepingen boven het appartement van het Nederlandse stel. Het duurde ongeveer drie uur, voordat de brand volledig was geblust.

Door de hitte sprongen de ramen in de woning uit elkaar. De dag na de brand bleef het gevaarlijk rond het pand, omdat stukken glas en ander materiaal naar beneden konden vallen. Bovendien heeft de brandweer de woning wegens instortingsgevaar moeten stutten. Om die reden is nog geen onderzoek in de woning gedaan en is de brandweer er nog niet helemaal zeker van de de kachel de oorzaak is geweest.

Omwonenden zeggen dat zij hebben geprobeerd de man en de vrouw te helpen. Daarbij trachtten ze de voordeur neer te halen, maar dat lukte niet. Ze hoorden de vrouw intussen aan de andere kant van de deur hoesten. Op het moment dat de brandweermannen arriveerden was het echtpaar, met leeftijden van tachtig en 82 jaar, reeds overleden. Ze waren gestikt nadat ze teveel rook hadden ingeademd. Ze bevonden zich in verschillende vertrekken in het pand. De vrouw was sinds een paar maanden rolstoelpatiënt en verliet nog nauwelijks haar woning.

Lees ook:Zes doden bij brand in Spaans bejaardentehuis
Lees ook:Brand in Spaans toprestaurant
Lees ook:Vlaming staat terecht in Spanje voor gruwelijke moord
Lees ook:Nederlands stel wint rechtzaak geluidsoverlast
Lees ook:Horrorfilm Rec valt in de prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.