Spaanse fiscus betaalt Nederlanders geld terug

Heeft u uw huisje in Spanje een paar jaar geleden verkocht? Dan krijgt u misschien nog geld terug van de Spaanse fiscus, zo blijkt uit onderstaand artikel van Beursduivel.be.

Nederlanders die hun huis in Spanje tussen juli 2004 en december 2006 verkocht hebben, kunnen bij de Spaanse overheid een claim indienen voor te veel betaalde belasting. Dat stelde belangenorganisatie Mondi, die zich inzet voor eigenaren van buitenlands vastgoed, woensdag.

De woningverkopers hebben volgens Mondi 20 procent te veel belasting betaald en kunnen daarom gemiddeld 25.000 euro terugvragen. De Europese Commissie heeft namelijk bepaald dat het in strijd is met de wet dat niet-inwoners van Spanje 20 procent meer belasting betaalden over de waardestijging van hun huis dan Spanjaarden.

Spanje liet buitenlanders 35 procent aan zogenoemde Capital Gain Tax (CGT) betalen, terwijl Spanjaarden maar 15 procent hoefden te betalen.

Mondi, dat zich baseert op informatie van een Spaans advocaten- en belastingkantoor, waarschuwt dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over de terugvordering van de belasting. De organisatie is in eerste instantie bezig met een inventarisatie welke Nederlanders in aanmerking zouden komen voor een teruggave. Volgens Mondi is Spanje alleen aan Britse huizenbezitters al meer dan 53 miljoen euro schuldig.

Lees ook:Catalonië voert toeristenbelasting in per 1 november
Lees ook:Buitenlandse huizenbezitters hebben recht op vermogenswinstbelasting
Lees ook:Man verloot zijn huis (geen grap)
Lees ook:Hoger belastingtarief voor buitenlandse topvoetballers in Spanje
Lees ook:Catalaanse cava populairder dan ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.