Slechte tijden door Spaanse huizenmarkt

Of er nou sprake is van een crisis of niet (sommigen hebben het liever over een dip), de sociale gevolgen van de stagnerende huizenmarkt in Spanje zijn enorm. Lopende nieuwbouwprojecten worden afgemaakt, maar weinigen durven in Spanje nog iets nieuws te beginnen, want de woningen worden niet verkocht. Architecten raken hun baan kwijt, omdat ze simpelweg overtallig zijn. Baksteen- en cementfabrieken moeten werknemers ontslaan, omdat de vraag drastisch is afgenomen. Makelaarskantoren gooien de handdoek in de ring. Don Piso, een van de grootste in Spanje, sluit de 120 eigen vestigingen en moederbedrijf Habitat ontslaat ook 160 werknemers, zo werd dit weekend bekend gemaakt. Wat een crisis op de huizenmarkt precies inhoudt, is voor iedereen blijkbaar verschillend, maar het aantal persoonlijke crisissen als gevolg van wat er momenteel met de Spaanse markt gebeurt, neemt met de dag toe.

Lees ook:Spaans nieuws in vogelvlucht
Lees ook:Nieuwsflits: Spanje wint EK-paaldansen
Lees ook:Spanje zet toch weer in op bouwsector
Lees ook:De huizenzeepbel
Lees ook:Spanje: vogelbestemming bij uitstek

2 reacties op “Slechte tijden door Spaanse huizenmarkt

  1. victor adels

    Is het punt dan eindelijk gekomen waarop de waanzin van de bebouwing van Spanje gestopt wordt? Er is te veel leed veroorzaakt door:
    Project ontwikkelaars
    Makelaars
    En de Spaanse beruchte L.R.A.U. onteigenings wet.
    De deel-regering van Valencia lapt(e) alle fatsoens-normen, ondanks de druk van Europa, aan z’n laars en denkt ongestraft legale mafia praktijken te kunnen gebruiken.
    Een huizenmarkt crisis zal voor Spanje een RAMP betekenen want wat moet men nu met al dat onverkoopbare beton?
    Heel wat mensen in Spanje, waaronder veel buitenlandse arbeiders, zullen straks het heel zwaar krijgen. Spanje zit weldra met een giganties probleem. Lege huizen en een explosie van de criminaliteit.
    Bedankt Valenciaanse deel-regering!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jack de Ruyter

    MIjn website is even off line.

    In tegenstelling van de slechte berichten ervaren wij de Spaanse huizen markt als zeer gunstig voor beleggers met enig geduld en financiële armslag.
    Over 3 tot 5 jaar kan men objecten met een zeer goed winst weer verkopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.