De Spaanse arbeidsproductiviteit volgens Merkel

Nadat we net een filmpje plaatsten over de Spaanse arbeidsproductiviteit van de Spanjaarden volgens de Zweden, kwam de Duitse bondskanselier, Angela Merkel, met een serieus advies voor de Zuid-Europese landen.

Merkel vindt dat de arbeiders in landen als Griekenland, Spanje en Portugal later met pensioen moeten gaan en wat minder vakantie moeten nemen. Want, zo redeneert de bondskanselier, als we in Europa één munt hebben en we met elkaar uit de crisis moeten komen, dan moet iedereen wat inleveren en hetzelfde ervoor doen. Oftewel, het kan niet zijn dat Duitsland miljoenen euro’s moet uittrekken om een land als Portugal uit het financiële slob te trekken en dat ze daar dan eerder stoppen met werken dan de Duitsers.

De cijfers kloppen niet helemaal met wat Merkel zegt. Het aantal vrije dagen in Duitsland is 30 (vakantiedagen en feestdagen) en in Spanje is dit 36. Wel een verschil dus, maar het aantal uren dat de Spanjaard werkte in 2009 was 1654 tegenover de Duitser die in dat jaar gemiddeld 1390 uur werkte. Maar dan gaat het weer over arbeidsproductiviteit en daarvoor verwijzen we je graag door naar het onderstaande filmpje.

De Spaanse regering heeft nog niet gereageerd maar Merkel heeft in Duitland uit socialistische hoek veel kritiek gekregen op haar uitspraken.

Lees ook:Duitsland wil Spaanse werkloze jongeren kansen bieden
Lees ook:Meeste baby’s in Spanje sinds tijden
Lees ook:Weinig Spanjaarden spreken vreemde taal
Lees ook:De Spaanse arbeidsproductiviteit
Lees ook:Lekker veel vrije dagen

Eén reactie op “De Spaanse arbeidsproductiviteit volgens Merkel

  1. Ineke van der Maat

    In griekenland heeft Merkel ook veel kritiek gekregen. Grieken gaan met 61,4 jaar met pensioen en de Duitsers met 62. Nou wat is het grote verschil? Het schijnt zelfs door een Amerikaans bureau vastgesteld te zijn. merkel maakt het vertrouwen in de EU kapot.

    Wat ze Duitsers niet gezegd heeft dat in 2015 de ASEAN Community komt en de EU zonder een politieke en sociaal-culturele poot nooit daarmee concurreren kan.
    Daarbij doet de Asean Community veel aan de waarde dat de mensen zich volwaardig lid van de Asean Community voelen. Om vrede te bewaren zal dat wel moeten, want alle wereldgodsdiensten zijn in de deelnemende landen van ASEAN te vinden.

    Daartegen doet de EU niks om de landen met elkaar te integreren, maar dat zal wel te wijten zijn aan het concurrentiemodel waaarop de EU gebaseerd heeft. Verandert dat niet snel in een harmoniemodel, dan ben ik wat de EU betreft zeer somber gestemd. En is elke euro nu al een weggegooide.

    Promotiefilmpje ASEAN Community voor kinderen in youtubehttp://www.youtube.com/watch?v=aiQhqN-NdQc
    Let daarbij vooral op de derde poort die daarin geopend wordt: de socio-culturele pijler van ASEAN community

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.