Film Horrorsint levert veel commotie op

Hier in Spanje duurt het nog even, voordat de drie koningen Melchior, Caspar en Baltazar Spaanse kinderen verblijden met cadeau´s. Pas op 6 januari 2011 is het zover. In Nederland is Sinterklaas afgelopen zaterdag 13 november aangekomen in het land. Om 12 uur meerde de pakjesboot vanuit Spanje aan in Harderwijk. Op 5 december aanstaande krijgen alle brave Nederlandse kinderen cadeautjes. Tot die tijd mogen zij hun schoen zetten en hopen op een lekkernij of kleinigheidje van de goedheiligman. De komst van de Sint in Nederland gaat dit jaar bepaald niet geruisloos voorbij. horrorsint Nederland

Al was het alleen maar omdat Sint, de nieuwste film van Dick Maas, Nederland al sinds de première op 11 november 2010 in de ban houdt. De film kreeg in de afgelopen tijd volop media-aandacht. Niet alleen vonden mensen de poster te eng, ook bleek de film niet geschikt voor jeugdige kijkers onder de 16 jaar.

In de horrorfilm Sint verandert de goedheiligman in een bloeddorstige moordenaar. De poster waarop Sinterklaas met een doodshoofd staat afgebeeld riep veel protest op bij Nederlandse ouders.

De komische horrorfilm Sint heeft in vier dagen 100.000 bezoekers getrokken. In het eerste weekend leverde Sint bijna 700.000 euro op, een record voor een Nederlandse film voor kijkers vanaf 16 jaar en ouder. De horrorfilm levert Dick Maas nu al een gouden film op.

Première “Sint” from Marlies van der Neut on Vimeo.

Lees ook:Horrorsint komt naar Spanje
Lees ook:Sinterklaas veilig aangekomen in Nederland
Lees ook:Waarom Sinterklaas uit Spanje komt
Lees ook:Waarom komt Sinterklaas uit Spanje?
Lees ook:Meestemmen in Top 60 Nederlandse Publieke Omroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.