Barcelona last van duivenplaag

Het aantal duiven dat boven de stad Barcelona circuleert bedraagt zo´n 256.000. De gezondheidsinstelling spreekt van een duivenplaag en wil daarom het aantal duiven terugdringen. Dat maakte de krant 20 minutos vandaag bekend.

Het aantal duiven in Barcelona neemt sinds 2008 drastisch toe. Bedroeg het aantal in 2008 nog 22.639, een jaar later bedroeg het 41.000 stuks. Volgens data van het publieke instituut voor volksgezondheid neemt ook in 2010 de hoeveelheid duiven schrikbarend toe.

Een teveel aan duiven veroorzaakt volgens de gemeente van Barcelona onnodige vervuiling en draagt bij aan de verspreiding van ziektes. De gemeente heeft daarom ruim een half jaar geleden een nieuwe maatregel in het leven geroepen. Sinds april 2010 dient het aantal duiven 19 maanden lang vermindert te worden. Het voorstel is om de duiven op een op een snelle en pijnloze manier dood te schieten, waardoor de duivenplaag snel teruggedrongen wordt. Barcelona verwacht dit jaar in totaal zo´n 40.000 duiven dood te schieten. Het uiteindelijke doel is het terugdringen van het duivenaantal tot maximaal 64.800.

De gemeente deelt daarnaast boete´s uit aan inwoners en toeristen die duiven op straat voeren. De boete kan oplopen tot 600 euro. Er zijn in het afgelopen half jaar al ruim honderd boetes uitgeschreven. Het verbod op het voeren van de duiven maakt onderdeel uit van dezelfde maatregel en dient de te grote duivenpopulatie in de Catalaanse hoofdstad tegen te gaan.

Lees ook:Voeren van duiven goed voor hoge boete
Lees ook:Verkoop morning-afterpil explosief gestegen
Lees ook:TV gebruik Spanjaarden stijgt
Lees ook:Afname abortus in Spanje
Lees ook:Minder scheidingen door crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.