Innig kussen als vredig protest tegen komst van paus

Kussen alsof je leven er vanaf hangt met iemand van je eigen sekse. Daaruit bestaat het flashmob evenement dat gays, lesbiennes en aanhangers van seksuele rechten oproepen, via sociale media als Twitter, blogs en Facebook voor een massaal en vredig kusevenement. Het evenement op 7 november is bedoeld als protest tegen de komst van de paus Benedicto de XVI naar Barcelona.

Het blog “Queer Kissing Flashmob” draagt iedereen die seksuele rechten van belang acht op deel te nemen aan het evenement. Het vindt plaats tussen 9 uur en 9.30 ´s morgens op het Plein van de Kathedraal in het centrum van Barcelona.

De bedoeling is, dat op het moment dat de paus uit de Kathedraal komt en aanstalten maakt te vertrekken met zijn pausmobiel richting de kerk ´La Sagrada Familia´, het publiek twee minuten lang gepassioneerd, sensueel en lieflijk zoent met iemand van zijn eigen geslacht voor de ogen van de paus.

Volgens de organisatie- een groep vrienden uit Barcelona die niet verbonden zijn aan een homosexuele of politieke partij- staat de paus gelijk aan een institutie die traditioneel tegen seksuele rechten, zoals het vrijen voor plezier en sex met hetzelfde geslacht is. De organisatie heeft daarom besloten op een liefdevolle, vredige manier in protest te gaan.

Het is één van de vele protesten tegen de komst van de paus naar Barcelona die onderdeel uitmaken van de antipaus campagne “Ik zit niet op je te wachten”, waarbij inmiddels reeds 50 organisaties zijn aangesloten.

Lees ook:Protesten tegen komst van de paus naar Barcelona
Lees ook:Papa, we zitten niet op je te wachten!
Lees ook:El Papa is gearriveerd
Lees ook:400 mensen dansen als Lady Gaga in Madrid
Lees ook:Bezoek het dak van de kathedraal van León

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.